Wczytuję dane...

Blachy i formy do pieczenia

Zapach domowego, jeszcze gorącego ciasta albo świeżo wyciągniętego z piekarnika bochenka gorącego chleba to coś, co przywołuje wszystkie miłe wspomnienia i sprawia, że każdy znowu może poczuć się dzieckiem czekającym z utęsknieniem na kawałek ciepłej drożdżówki z mlekiem. Dlatego blachy i formy do pieczenia to obowiązkowy sprzęt w kuchni, niezależnie od tego, czy pieczesz regularnie, czy tylko od święta. Okrągłe tortownice pozwolą wyczarować idealne torty, duże prostokątne blachy zapewnią familijną porcję wypieków na przyjazd gości, a w mniejszych formach możesz przygotować desery, ciastka, a nawet pizzę i chleb.



Czytaj więcej...

Metalowe blachy i formy do pieczenia - trwałe i uniwersalne

Blachy i formy do pieczenia ciast metalowe to ciągle jeden z najpopularniejszych wyborów. I trudno się temu dziwić! Takie blachy są trwałe, z łatwością znoszą wysokie temperatury, nie ma ryzyka, że pękną od gwałtownych zmian ciepła czy od upadku na podłogę, a do tego wiele z nich zaopatrzonych jest w wyjmowane dno lub rozpinaną obręcz, która ułatwia wyjęcie wypieków. Dlatego nasz sklep ma w swojej ofercie metalowe formy do pieczenia w różnych kształtach i rozmiarach, a ich cena różni się w zależności od zastosowanej przy produkcji technologii, więc z łatwością znajdziesz model dla siebie. Na szczególną uwagę zasługują blachy do pieczenia ciast nierdzewne - ich zaletą jest to, że są odporne także na działanie wilgoci, więc doskonale się sprawdzą do przygotowywania ciast z kremem, tortów lodowych czy deserów z owocami. Wysoka jakość wykonania daje gwarancję, że metal nie wejdzie w reakcję chemiczną z jedzeniem, a do tego może być wielokrotnie myty bez utraty swoich właściwości.

W czym upiec domowy chleb?

Aby upiec pyszny, domowy chleb z chrupiącą skórką i miękkim, wilgotnym wnętrzem, dobrze jest wcześniej nagrzać piekarnik do bardzo wysokiej temperatury sięgającej nawet 250 stopni, która zapewni optymalne warunki do wyrastania i dopiekania bochenka. Również ciasto na pizzę wymaga krótkiego pieczenia w rozżarzonym piecu, by placek był chrupiący, a przy tym delikatny i nieprzypalony. Dlatego warto się zaopatrzyć w profesjonalne blachy do pieczenia chleba bądź pizzy, które zniosą tak wysokie temperatury bez uszczerbku na jakości. Małe bochenki z mąk pełnoziarnistych świetnie wyrastają w keksówkach, natomiast duży chleb dla całej rodziny najłatwiej upiec, kładąc go na rozgrzaną wcześniej brytfannę. Wszystkie blachy i formy do pieczenia dostępne w naszym sklepie zbierają pozytywne opinie od wszystkich miłośników wypieków, więc możesz mieć pewność, że wybierasz doskonałą jakość i trwałość na lata.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów