30 dni na bezpłatny zwrot
Gwarancja 2 lata
Urządzenie niezbędne w każdej nowoczesnej kuchni, łatwe i bezpieczne w użytkowaniu. Szybko i skutecznie suszy grzyby, zioła, owoce i warzywa. Dzięki szczegółowo opracowanym parametrom suszenia pozwala zachować wartości odżywcze i smakowe produktów. Wielowarstwowe ustawianie sit zwiększa wydajność suszenia.
Cechy:
- 5 zdejmowanych tac suszarki do żywności, które można ustawiać jeden na drugim.
- Spożywczy PP / AS; bez BPA
- Łatwe do mycia tace do suszenia
- Regulowany termostat od 35 do 70 stopni, umożliwia suszenie różnych produktów spożywczych w odpowiedniej temperaturze.
- Wielopoziomowa elektryczna suszarka do żywności, która konserwuje różne rodzaje żywności.
- Szybkie wysuszone, zakonserwowane jedzenie w ciągu kilku godzin, a nie dni. Łatwy sposób na przygotowanie pysznych, zdrowych i naturalnych przekąsek, takich jak chipsy bananowe, roladki owocowe i suszona wołowina.
- Urządzenie zabezpieczające przed przegrzaniem
- Z wbudowanym wentylatorem
- Zasilanie: 220-240V 50/60HZ
- Moc: 350W
- Rozmiar: ∅33 x 27cm
Na czym polega suszenie? Suszenie to po prostu odwadnianie. Dzięki odparowaniu ok. 70 % zawartej w owocach i warzywach wody, produkty wciąż zachowują swoją trwałość. W wyniku parowania wody następuje koncentracja składników znajdujących się w owocach i warzywach, dzięki czemu, między innymi, suszone produkty są zawsze słodsze od świeżych. Zdrowie. Jeśli prawidłowo wysuszymy nasze letnie zbiory, to w pełni zachowają one wszelkie biopierwiastki, garbniki, kwasy i karoten oraz, co bardzo ważne dla pracy naszych jelit, błonnik i pektyny. Ich walory smakowe i zapachowe również pozostaną bez zmian.
Producent:
Klausberg